Ga naar de inhoud

Klettersteigcursus Ardennen


Op weg naar zelfstandig klettersteigen!
Klettersteigen is een sport op zich. In de praktijk komt daar meer bij kijken dan alleen het correct overclippen van je klettersteigset. Als je zelfstandig op pad wilt gaan, wil je over de nodige kennis beschikken om jezelf en je klimmaatje in verschillende situaties te kunnen redden. Kun jij je klimpartner door het zwaardere segment heen helpen of kun je op hem/haar bouwen als jij steun nodig hebt? Tijdens de cursus ga je hiermee aan de slag, zodat je vol zelfvertrouwen zelfstandig op pad kan.

Gedurende de cursus doorloop je twee verschillende klettersteigs. Deze verschillen zowel in lengte als in type waardoor je bekend raakt met verschillende situaties. Daarnaast breid je je materiaalkennis uit, zodat je weet wat je mee moet nemen tijdens je tocht. Bovenal gaan we veel oefenen natuurlijk. Doe mee en wellicht onderneem jij volgende zomer wel zelfstandig je eerste klettersteigs!


Waarom deze cursus?

- Onderneem twee verschillende klettersteigs
- Oefenen in het zekeren van je maatje door lastige passages
- Bereid je voor op mooie zelfstandige tochten


Klettersteigcursus programma


Vrijdag - Aankomst in de Ardennen
Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. ’s Avond ontmoet je je mede-cursisten en de instructeurs en nemen we het programma voor het weekend door.


Zaterdag - Klettersteigen op de Pont-à-Lesse

We beginnen de dag met een ontbijtje op de camping. Daarna ga je met de instructeurs naar Pont-à-Lesse, hier krijg je uitleg over het klettersteigen en ga je natuurlijk de rotsen op. De instructeurs helpen je waar nodig en vertellen je alles wat je moet weten; van zekeren tot weerkunde. Aan het eind van de middag keren we terug naar de camping, waar we na het avondeten de dag afsluiten bij het kampvuur.

Zondag - Nog meer Kletterseigen; Pont-à-lesse en Grands Malades
Omdat je op zaterdag al aardig wat ervaring hebt opgedaan, kunnen we vandaag volop gaan klimmen. We beginnen de dag waar we gisteren zijn geëindigd; Pont-à-Lesse. Na de lunch gaan we naar de Grands Malades. Deze rotsen bevinden zich op een halfuurtje rijden van de camping en hier vind je een nieuwe uitdagende routes. Aan het eind van de middag keren we terug naar de camping en kun je met een voldaan gevoel naar huis!

Extra informatie
Deze cursus vindt plaats op twee prachtige klettersteigroutes in de Ardennen. Pont-à-Lesse bevind zich op loopafstand van de camping. Grands-Malades bevind zich op een half uur rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard zullen we ter plekke carpoolen.

Aankomst
Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, aan het einde van de camping. Daar heten we je welkom en vind je jouw campingplek. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten.

Maaltijden
Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdagavond is het ook mogelijk mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijd is voor eigen rekening.

Overnachting
Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten.

Instroomeisen
Om deel te nemen aan deze cursus dien je minimaal 14 jaar te zijn. Omdat dit een beginnerscursus is, hoef je nog geen ervaring met klettersteigen te hebben.

Kosten
EUR 425,00 per persoon
incl. begeleiding, materiaal, maaltijden,  overnachtingen, ongevallenverzekering
excl. vervoer, drankconsumpties, reis- en annuleringsverzekering

Cursusdata 2024

29 - 31 maart

10 - 12 mei

24 - 26 mei

21 - 23 juni

12 - 14 juli

Voor meer informatie en on-line boeken kun je terecht op de website van Mountain Network.

Terug naar de inhoud