Ga naar de inhoud
Routes per land > België

Klettersteigcursus 2 Ardennen

Klettersteigen wanneer alles goed gaat is één ding, veilig en gecontroleerd handelen in een onverwachte situatie is een tweede. Tijdens deze cursus leer je wat je kunt doen wanneer het mis gaat. Je leert verschillende reddingstechnieken en je leert moeilijke casussen op te lossen in een uitdagende omgeving.

In deze cursus komen veel gevorderde aspecten van het klettersteigen aan bod. Na afloop van deze cursus beheers jij de vaardigheden om ook in nood jou en je klimmaatje weer in veiligheid te krijgen. Wat doe je als er een stuk van de kabel niet meer in goede staat is of misschien wel ontbreekt? Wat kan ik doen als mijn klimmaatje gewond of buiten bewustzijn raakt? Met dit soort casussen ga je oefenen in uitdagend terrein. Na afloop van deze cursus kan je verantwoord zelfstandig op pad, wetende dat je ook op een veilige manier kunt handelen wanneer het even niet meezit.


CURSUSINHOUD

Reddingstechnieken
Casustiek
Verschillende takels
2 verschillende klettersteigs

KLETTERSTEIGROUTES
De cursus vindt plaats bij twee prachtige klettersteigroutes in de Ardennen. Pont-à-Lesse bevind zich op loopafstand. Grands-Malades bevind zich op een half uur rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hier naar toe dien je zelf te voorzien waarvoor wij ter plaatse een carpool schema zullen samenstellen.

OVERNACHTING
Mountain Network heeft voor de overnachtingen een 2-persoonskoepeltentje voor je klaar staan in het Mountain Network Base Camp op camping Villatoile. Je kunt ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Het is ook mogelijk je eigen tent mee te nemen. Verder kun je er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kun je vooraf bijboeken.

MOUNTAIN-SHOP
De Mountain-Shop van Mountain Network bevindt zich bij de barrage, achter op camping Villatoile. De Mountain-shop is een klein klim winkeltje maar heeft een ruim assortiment aan klim- en bergsportartikelen. Hier krijg je als deelnemer aan onze cursussen 10% korting op het gehele assortiment aan kleding, klimmaterialen en topo’s.

INSTROOMEISEN
Om deel te nemen aan deze cursus dien je minimaal 18 jaar te zijn en dien je Klettersteig 1 te hebben gevolgd. Heb je deze cursus niet gevolgd maar heb je wel vergelijkbare ervaring neem dan contact met ons op.


Kosten
EUR 245,00 per persoon
incl. begeleiding, maatltijden, materiaal, ongevallenverzekering
excl. vervoer, drankconsumpties, eventuele overnachting(en), reis- en annuleringsverzekering

Cursusdata 2021
18 juni


Aantal deelnemers
minimaal 4

Voor meer informatie en on-line boeken kun je terecht op de website van Mountain Network.

Terug naar de inhoud