Ga naar de inhoud

Via ferrata cursus in Val Durance


Klettersteigen in de zonnige Franse Zuid-Alpen
Je bereikt de vallei van de Durance via de beroemde Col du Lauteret. Deze prachtige vallei ligt temidden van het hooggebergte van de Écrins en de Queyras. Verspreid door het dal en ook hoger in de bergen vind je tal van goed onderhouden via ferrata's. Deze week beklim je tal van mooie klettersteig routes én leer je de vaardigheden en reddingstechnieken om veilig zelfstandig op pad te gaan in een via ferrata! Je verblijft op ons base camp, op een gezellige en centraal gelegen camping, waar een goed ontbijtje word verzorgd en je 's avonds samen kunt proosten op mooie avonturen.

Een via ferrata (of klettersteig in het Duits), is een route door de rotsen waarbij je jezelf zekert aan een staalkabel. Via stalen treetjes, kabels, hangbruggetjes en natuurlijk de rots klim je je een weg omhoog. Val Durance bied veel verschillende klettersteig routes in verschillende moeilijkheidsgradaties, zowel kort als lang. Naast via ferrata is er deze week ook de ruimte voor mooie bergwandelingen en om eventueel kennis te maken met rotsklimmen. Na deze week ben je klaar om zelfstandig mooie klettersteig tochten te maken!

Waarom deze cursus?
- Leer reddingstechnieken en vaardigheden om zelfstandig op pad te gaan
- Begeleiding door gecertificeerde gidsen / instructeurs
- Keuze uit veel verschillende via ferrata's in alle moeilijkheidsgraden
- Vanaf ons gezellige en centraal gelegen base campProgramma


Dag 1: aankomst
Voor vertrek ontvang je de contactgegevens van je groepsgenoten, zodat je eventueel samen kunt reizen. Vanaf 16:00 ben je welkom op ons base camp. In de avond maak je kennis met je groep en de gids of instructeur.


Dag 2 t/m 6: via ferrata cursus

We beklimmen gedurende de week verschillende via ferrata's. De moeilijkheidsgradaties lopen uiteen van A/B tot en met C/D, dus uitdaging genoeg! Veel klettersteigs zijn te combineren met een mooie bergwandeling en sommige routes vragen al om flinke aanloop. Daarnaast zijn er ook kortere klettersteig routes waar we perfect touwtechnieken kunnen oefenen. Zo leer je hoe je iemand nazekert en helpt als diegene een passage niet doorkomt, en je leert bijvoorbeeld wat je kunt doen als je onverhoopt valt en niet meer bij de kabel kan. Voor wie het leuk vind, is er bovendien de mogelijkheid om tijdens deze week kennis te maken met rotsklimmen!

Dag 7: Einde programma
Na het ontbijt is het programma afgelopen.


Vervoer
Je reist op eigen gelegenheid naar Val Durance.  Voor vertrek ontvang je de contactgegevens van je reisgenoten, zodat je eventueel samen kan reizen. Vervoer tijdens de cursusdagen is ook op eigen gelegenheid.

Maaltijden
Tijdens de cursus wordt er ontbijt voorzien. Bij het ontbijt kun je ook een lunchpakketje maken om mee te nemen. Avondeten is niet inbegrepen. Er wordt voorzien in kookgerei (kookstellen, pannen, etc.) en je kunt bij ons base camp terecht om gezellig samen te eten of wat te drinken. Je hebt zelf dus de keuze om samen met de groep te koken, zelf te koken of ergens een hapje te gaan eten.

Overnachting
De overnachtingen op de camping zijn bij de prijs inbegrepen. We richten deze weken op de camping een base camp in, waar we in de avond kunnen samenkomen en gezellig wat kunnen drinken. We verzoeken je bij aanmelding aan te geven of je met een tent (klein of groot), camper, of caravan komt. We zullen hier dan rekening mee houden in de reservering.

Instroomeisen
Voor deze cursus heb je geen ervaring nodig. De minimale leeftijd van deelname is 18 jaar oud. Deelname voor minderjarigen is mogelijk met schriftelijke toestemming van een ouder of voogd.

What's next?
Bij het succesvol afronden van deze cursus ben je klaar om zelfstandig te gaan klettersteigen!

Kosten
EUR 1045,00 per persoon
incl. begeleiding, 6 overnachtingen op camping, 6x ontbijt en lunchpakket, gebruik klimmateriaal
excl. vervoer, diner en drankjes, persoonlijke uitrusting (klimschoentjes en klimgordel), reis- en annuleringsverzekering


Data 2023
23 - 29 juli

Voor meer informatie en on-line boeken kun je terecht op de website van Mountain Network.
Terug naar de inhoud