Ga naar de inhoud

Via ferrata cursus in het Ötztal


Cursus klettersteigen in het prachtige Oostenrijkse Ötztal
Het 65 kilometer lange Ötztal ligt tussen de hoogste toppen van Tirol, in het westen van Oostenrijk. Dit dal is rijk aan wilde rivieren, groene bossen, alpenweiden en steile rotswanden. Daarmee is het een droombestemming voor outdoorliefhebbers, waaronder klimmers! Tijdens deze weekcursus leer je zelfstandig klettersteigen op de via ferrata's van het Ötztal.

Een via ferrata, of klettersteig in het Duits, is een route door de rotsen waarbij je jezelf zekert langs een staalkabel. Via trapjes, treetjes en hangbruggetjes leg je een route door te rotsen af. Vanaf ons base camp op Camping Ötztal in Langenfeld beklim je deze week verschillende via ferrata's en leer je hoe je veilig zelfstandig op pad gaat. Klettersteigen is namelijk meer dan enkel je klettersteigset aan de kabel klippen..!

Waarom deze cursus?
- Leer reddingstechnieken en vaardigheden om zelfstandig op pad te gaan
- Begeleiding door gecertificeerde gidsen / instructeurs
- 5 daagse klimcursus met ruimte voor andere activiteiten!
- Verblijf op een gezellige camping in prachtige omgevingProgramma


Dag 1: aankomst
Je ontvangt voor vertrek de contactgegevens van je reisgenoten. Desgewenst kun je dus vooraf contact zoeken en samenreizen. Vanaf 16:00 ben je welkom op ons base camp op Camping Ötztal. In de avond ontmoet je daar de gids of instructeur en maak je verder kennis met je groep.


Dag 2 t/m 6: klettersteigcursus

Je beklimt gedurende de week verschillende via ferrata's. Elk van de klettersteigs heeft zijn eigen karakter. Zo klim je bij de Stuibenfall en Lehner Wasserfal langs een waterval. Bij de Schwärzenkamm klettersteig waan je je daarentegen in hoogalpien terrein! Gedurende de week leer je natuurlijk hoe je de klettersteigset correct gebruikt, maar ook hoe je efficiënt beweegt in verticaal terrein en hoe je bijvoorbeeld je klimmaatje kunt helpen en nazekeren wanneer die het even te spannend vind.

Dag 7: Einde programma
Na het ontbijt is het programma afgelopen.


Vervoer
De reis naar het Ötztal is op eigen gelegenheid. Voor vertrek ontvang je de contactgegevens van je reisgenoten, zodat je eventueel samen kan reizen. Het Ötztal is goed bereikbaar met de auto, maar ook met de trein en bus dankzij een directe treinverbinding met Innsbruck. Houdt er wel rekening mee dat vervoer tijdens de cursus niet verzorgd is. Er is wel een busverbinding in het Ötztal.

Maaltijden
Tijdens de cursus wordt er ontbijt voorzien. Bij het ontbijt kun je ook een lunchpakketje maken om mee te nemen. Avondeten is niet inbegrepen. Er wordt voorzien in kookgerei (kookstellen, pannen, etc.). Je hebt zelf dus de keuze om samen met de groep te koken, zelf te koken of ergens een hapje te gaan eten.

Overnachting
We verblijven tijdens deze cursus op Camping Ötztal in Langenfeld. We richten deze weken op de camping een base camp in, waar we in de avond kunnen samenkomen en gezellig wat kunnen drinken. We verzoeken je bij aanmelding aan te geven of je met een tent (klein of groot), camper, of caravan komt. We zullen hier dan rekening mee houden in de reservering.

Instroomeisen
Voor deze cursus heb je geen ervaring nodig. De minimale leeftijd van deelname is 18 jaar oud. Deelname voor minderjarigen is mogelijk met schriftelijke toestemming van een ouder of voogd. Deze cursus is ook geschikt voor families.

What's next?
Bij het succesvol afronden van deze cursus ben je klaar om zelfstandig te gaan klettersteigen!

Kosten
EUR 1045,00 per persoon
incl. begeleiding, 6 overnachtingen op camping, 6x ontbijt, gebruik klimmateriaal
excl. vervoer, diner en drankjes, kampeeruitrusting, reis- en annuleringsverzekering


Data 2023
13 - 19 augustus

Voor meer informatie en on-line boeken kun je terecht op de website van Mountain Network.
Terug naar de inhoud