Via ferrata Francesco Berti - viaferrata.nl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Via ferrata Francesco Berti

Via ferrata Francesco Berti

Rifugio Vandelli, 1.928 meter - Bivacco Slataper, 2.680 meter

Moeilijkheid
C en 1-2, moeilijk  

Uitgangspunt
Passo di Tre Croci, 1.809 meter - Rifugio Vandelli al Sorapiss, 1.928 meter

Steunpunten
Rifugio Vandelli al Sorapiss, 1.928 meter
Bivacco Slataper, 2.680 meter

Kaart
Kompass-kaart nr. 55 (Cortina d'Ampezzo)

 

Hoogtemeter
stijgen ca. 800 meter
klettersteig ca. 200 meter  

Tijdsduur
heen: Rifugio Vandlli al Sorapiss - Bivacco Slataper, ca. 5 uur
klettersteig: ca. 3 - 3½ uur


Routebeschrijving
Van Passo di Tre Croci, 1.809 meter, via pad 215 licht omhoog door het bos, waarna men in ca. 2 uur Rifugio Vandelli al Sorapiss, 1.928 meter, bereikt (mogelijkheid voor overnachting). Via pad 215 gaat het verder onder de Tondi di Sorapiss langs naar Forcella Sopra la Cengia d. Banco, 2.466 meter. Pad 242 gaat vervolgens over de westhellingen van de Foppia di Mattia, 3.141 meter, en Croda Marcora, 3.154 meter, via luchtige paden en pas aan het einde met staalkabels en trappen gezekerd naar Bivacco Slapater, 2.680 meter. Pas op voor steenslag, een helm is onmisbaar!

Zie vervolgens »Via Carlo Minazio«.

Opmerking:
De omronding van de Sorapissgroep behoort tot de indrukwekkendste belevenissen in de Dolomieten, en als men alle 3 de etappen vanuit Rifugio Vandelli al Sorapiss, 1.928 meter in 1 dag wil doen, moet men rekening houden met zo'n 12 uur. Wil men de omronding in 2 dagen doen, dan kan men het beste de eerste dag van Passo di Tre Croci, 1.809 meter, via Rifugio Vandelli al Sorapiss, 1.928 meter, naar Bivacco Slataper, 2.680 meter, gaan (ca. 7 - 8 uur). De tweede dag gaat van Bivacco Slataper, 2.680 meter, via Bivacco E. Comici, 2.021 meter, en Rifugio Vandelli al Sorapiss, 1.928 meter, terug naar Passo di Tre Croci, 1.809 meter (ca. 8 - 9 uur). Het totale hoogteverschil vanaf Passo di Tre Croci is ca. 1.800 meter. Warme kleding en een bivakuitrusting niet vergeten!

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu